FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Strona Główna
->
Kuchnia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
FullWarez.prv.pl
----------------
Regulamin
Uwagi
Inne
----------------
Poradniki
Prośby
Pytania
Zagłosuj!!!!!
Download
----------------
p2pp2p
GryGames
FilmyMovies
MangaAnime
ProgramyAppz
MuzaMusic
Emulacja
XXX
Grafika
----------------
Prośby
Galeria forumowiczów
Tapety
Tutoriale
Forum
----------------
Off topic
Polityka
Kuchnia
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
grafik
Wysłany: Pon 20:13, 30 Kwi 2007
Temat postu: Tort z kremem czekoladowym
Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 czubata szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat śmietankowy
Krem:
10 dag czekolady gorzkiej
3-4 łyżki mleka
40 dag masła
4 jajka
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
25 ml spirytusu
Ponadto:
dżem brzoskwiniowy
ok. 1 szklanka orzechów włoskich
Do dekoracji:
wiórki kokosowe
cukierki dekoracyjne
Sposób wykonania:
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem średniej wielkości tortownicy (o średnicy 23-25 cm) i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na trzy części. Każdą część biszkoptu nasączyć aromatem śmietankowym wymieszanym z przegotowaną zimną wodą.
Czekoladę roztopić z mlekiem i ostudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na parze. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ubite jajka. Na koniec dodać spirytus i wymieszać. 1/3 kremu odłożyć, a do pozostałego dodać roztopioną czekoladę, i delikatnie zmiksować. Powstały krem czekoladowy podzielić na dwie części.
Pierwszą część biszkoptu posmarować dżemem, posypać połową pokrojonych orzechów włoskich, a na to wyłożyć połowę czekoladowego kremu. Na krem położyć drugą część biszkoptu, a na niego jasny krem. Następnie trzecią część biszkoptu, biszkopt ten posmarować dżemem, na niego wyłożyć resztę pokrojonych orzechów włoskich i resztę czekoladowego kremu (trochę odłożyć na posmarowanie boków tortu).
Wierzch tortu udekorować wiórkami kokosowymi i cukierkami dekoracyjnymi.
Smacznego.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
Š 2001, 2005 phpBB Group
Theme bLock created by
JR9
for
stylerbb.net
Regulamin